Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fejfájás és migrén elűzése borsmentateával
  2023-11-17 15:46:12, péntek
 
  Nemcsak teaként fogyaszható, hanem az illóolajat is rendszeresen használva, amennyiben fejfájás vagy migrén gyötör. A magyar emberek többsége körében az egyik legfelkapottabb gyógynövény a borsmenta, hiszen nagyon sokféle egészségi probléma orvosolható a segítségével.

Mutatjuk is, melyek ezek.
A borsmentával kapcsolatban sok tudományos vizsgálatot elvégeztek. Bebizonyosodott, hogy a gyógynövény nagyon hatékony a koncentráció, az éberség és a memória fokozásában. Ha a munkahelyen szeretnénk jól teljesíteni és szükségünk van arra, hogy jól fókuszáljunk a feladatainkra, akkor a borsmentatea kitűnő választás lehet.

A gyógynövényeket a bőrápolásban is használhatjuk, hiszen nagyon sok bőr- és szépségápolási termékben is megtalálhatók a különféle gyógynövények. A borsmenta elsősorban a zsíros és pattanásos bőr gyógyításában, ápolásában és kezelésében lehet a segítségünkre. A borsmenta nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így hatékony természetes szer lehet, amely segíthet az arcbőr kitágult pórusainak megtisztításában.

A borsmenta antibakteriális és antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. Nem véletlen, hogy oly sok fog- és szájápolási termékben található meg, hiszen fokozza az orális egészséget, azaz elpusztítja azokat a szájüregi baktériumokat, amelyek nemcsak fogszuvasodást, hanem ínygyulladást és parodontózist képesek okozni.

Amikor fáj a fejünk vagy migréntől szenvedünk, akkor az izmaink túlságosan megfeszülnek. Voltaképpen az izmok görcsös megfeszülése okozza a fej fájdalmát és az ahhoz kapcsolódó egyéb panaszokat. A borsmentával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy hatással van a perifériás központi idegrendszerre, azaz csökkenti a fájdalmat. Ily módon nemcsak a migrén megszüntetésében, hanem annak megelőzésében is a segítségünkre lehet ez a gyógynövény. A tea ezen kívül csökkenti az agy ereire nehezedő nyomást, azaz pihentető és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Ily módon a migrén tünetei sokat enyhülnek, vagy maga a migrén, az erős fejfájás ki sem alakul.

A borsmentatea és -olaj nagyon jót tesz az emésztésnek is. Milyen problémákra használhatjuk? Például puffadásra, gyomorégésre és hasi fájdalomra, amelyet az izmok görcsös megfeszülése okoz. Merthogy a borsmenta nemcsak a fejben lévő, hanem az emésztőrendszer izmait is nagyon eredményesen képes ellazítani.

Amennyiben szezonális allergiától szenvedünk, úgy érdemes borsmentát termeszteni vagy beszerezni, ugyanis nagyon hatékony lehet a kellemetlen allergiás tünetek csökkentésében, illetve megszüntetésében. A borsmenta rendkívül gazdag fenolos vegyületekben, különösen a rozmarinsav található meg benne nagyobb mennyiségben. A szezonális allergia tünetei közé tartozik a szem viszketése, az orrfolyás és az asztmatikus tünetek, azonban a borsmenta nagyon hatékonyan képes lecsökkenteni ezeket. A borsmentát használhatjuk tea formájában, de az aromaterápiás hatásait is kihasználhatjuk, hogy csökkentsük a kellemetlen allergiás tüneteket.

A borsmenta mentolt tartalmaz, amely köztudottan a segítségünkre lehet még a fogyásban is. Mit tegyünk, hogy megtámogassuk a fogyásunkat? Készítsünk el egy nagy adag gyógyteát, és kortyolgassuk el azt a nap folyamán.

Ha sokat stresszelünk és idegeskedünk, az előbb-utóbb rányomja a bélyegét az egészségünkre. Elalvás előtt mindenképpen fontos, hogy ellazuljunk, hiszen csakis ebben az esetben lesz pihentető az alvásunk és ekkor tud a szervezetünk igazán regenerálódni. A borsmentatea kitűnő választás, hiszen segít a testi és lelki ellazulásban is. Ha alvászavarban szenvedünk, akkor is nagyon hatékony lehet, ha lefekvés előtt elfogyasztunk egy csésze borsmentateát.

A gyógynövénynek kiemelkedő a görcsoldó hatása, így ha a menstruáció ideje alatt gyakran kell megküzdenünk a has görcsös panaszaival, akkor is érdemes a borsmentát választani. Teaként is fogyaszthatjuk, de a borsmentaolaj pozitív hatásait is kipróbálhatjuk a hasmasszázs során. A gyógynövény nemcsak a görcsoldásban, hanem a fájdalomcsillapításban is a segítségünkre lehet.

A borsmenta olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szervezetben a szabad gyökök számát, így minimalizálják a különféle betegségek esélyeit. Nem mellesleg a növény fokozza az energiaszintet, és csökkenti a fáradtságot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megtisztításában, megszüntetésében, bebizonyosodott, kihasználhatjuk, antimikrobiális, gyógynövényeket, antibakteriális, legfelkapottabb, emésztőrendszer, antioxidánsokat, idegrendszerre, szépségápolási, fogyaszthatjuk, csökkentésében, energiaszintet, gyógynövénynek, minimalizálják, fogszuvasodást, kipróbálhatjuk, parodontózist, használhatjuk, segítségünkre, borsmentateát, görcsoldásban, gyógyításában, baktériumokat, megelőzésében, borsmentaolaj, gyógynövények, egészségünkre, kortyolgassuk, regenerálódni, feladatainkra, elfogyasztunk, alvászavarban, vegyületekben, magyar emberek, egyik legfelkapottabb, borsmentával kapcsolatban, gyógynövény nagyon, memória fokozásában, munkahelyen szeretnénk, borsmentatea kitűnő, különféle gyógynövények, borsmenta elsősorban, borsmenta nagyon, arcbőr kitágult, borsmenta antibakteriális, orális egészséget, szájüregi baktériumokat, fejünk vagy, izmaink túlságosan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Krisztina b...  William Shakespeare idézet  Kellemes esti időtöltést  György napra  Vannak arcok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Mosolyogtál már ma?  Mindenünk, amink van, amit sze...  Becsüld meg azt amid van,...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  képre írva  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Emberként automatikusan értéke...  William Shakespeare idézet  A keserű igazság  A Gömb  Gaál Viktor gondolata  Esti kép  Emberként automatikusan értéke...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Föld napja  A fák lelke  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Gaál Viktor gondolata  Sokkal bölcsebb a természet,  Maradék idő  S a dalok tanulsága  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Gaál Viktor gondolata  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Mindenünk, amink van, amit sze...  Az udvariasság alapja: önismer...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s... 
Bejegyzés Címkék
magyar emberek, egyik legfelkapottabb, borsmentával kapcsolatban, gyógynövény nagyon, memória fokozásában, munkahelyen szeretnénk, borsmentatea kitűnő, különféle gyógynövények, borsmenta elsősorban, borsmenta nagyon, arcbőr kitágult, borsmenta antibakteriális, orális egészséget, szájüregi baktériumokat, fejünk vagy, izmaink túlságosan, izmok görcsös, ahhoz kapcsolódó, perifériás központi, migrén megszüntetésében, segítségünkre lehet, migrén tünetei, erős fejfájás, borsmenta nemcsak, fejben lévő, emésztőrendszer izmait, kellemetlen allergiás, borsmenta rendkívül, rozmarinsav található, szezonális allergia, szem viszketése, asztmatikus tünetek, borsmentát használhatjuk, aromaterápiás hatásait, borsmenta mentolt, nagy adag, előbb-utóbb rányomja, esetben lesz, szervezetünk igazán, csésze borsmentateát, gyógynövénynek kiemelkedő, görcsoldó hatása, menstruáció ideje, borsmentát választani, borsmentaolaj pozitív, hasmasszázs során, gyógynövény nemcsak, borsmenta olyan, szabad gyökök, különféle betegségek, növény fokozza, megtisztításában, megszüntetésében, bebizonyosodott, kihasználhatjuk, antimikrobiális, gyógynövényeket, antibakteriális, legfelkapottabb, emésztőrendszer, antioxidánsokat, idegrendszerre, szépségápolási, fogyaszthatjuk, csökkentésében, energiaszintet, gyógynövénynek, minimalizálják, fogszuvasodást, kipróbálhatjuk, parodontózist, használhatjuk, segítségünkre, borsmentateát, görcsoldásban, gyógyításában, baktériumokat, megelőzésében, borsmentaolaj, gyógynövények, egészségünkre, kortyolgassuk, regenerálódni, feladatainkra, elfogyasztunk, alvászavarban, vegyületekben, megtámogassuk, lecsökkenteni, ínygyulladást, megtalálhatók, aromaterápiás, antioxidánst, borsmentatea, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.